Kategorier
Renovering

Renovera fasad i Stockholm – tänk på detta!

Att renovera fasad är inget man gör särskilt ofta. Men om du sitter i en bostadsrättsförenings styrelse, har egna fastigheter eller bor i villa så är detta något som du antagligen kommer träffa på och behöva ta ställning till. Vi listar olika saker som kan vara bra att tänka över när den dagen kommer.

Är det dags nu?

Om man ser att fasaden ser mycket sliten ut så har det antagligen gått lite för lång tid. Man skall se till att renovera fasaden innan det syns tydligt. Är du osäker på om fasaden behöver målas eller renoveras kan du be en målare eller murare komma över och titta på hur den ser ut. Ibland kan det räcka med att den tvättas av för att den skall hålla sig fin i några år till.

Anlita rätt entreprenör

Det kan vara svårt att veta vilken firma man skall anlita för att renovera fasad i Stockholm. En väg är att fråga efter referenser. Är andra nöjda så är chansen stor att även du blir nöjd. Du bör också kontrollera så att de har ansvarsförsäkring, utbildning för att jobba på hög höjd samt F-skatt. Det finns många oseriösa aktörer i byggbranschen. Ett företag som tar hand om sina anställda kommer göra ett bättre och mer hållbart arbete.

Du bör också kontrollera att firman har rätt kompetens. Företag som sysslar med fasadrenoveringar är ibland bättre på vissa typer av fasader som exempelvis tegel eller trä.

Renovera andra delar samtidigt?

När ni ändå har en ställning uppe så kan det vara ide att bättra på andra delar av fastigheten. Kanske behöver taket rengöras eller stuprören bytas? Hur är det med fönstren och eventuella balkonger? Fundera på om det gör att göra en annan renovering i anslutning till fasadrenoveringen och på så sätt spara lite pengar.