Kategorier
Renovering

Slipa eller lägga nytt golv

Behöver dina golv där hemma lite kärlek? Det kan en golvläggare ge dem. Det genom att slipa dem och ge dem en ny behandling. Eller så får man helt enkelt lägga ett sprillans nytt golv.

Golv slits med tiden. Tråkigt, men sant. Och det är inte så konstigt med tanke på allt slitage de utsätts för dagligen. En del tycker förvisso att slitna golv kan var snyggt. Och ja, det kan de faktiskt vara. Ett gammal trägolv som fått en snyggt sliten patina kan verkligen vara vackert. Men, inte så funktionellt alltid. Man behandlar ju golvet främst för att skydda det. Det måste skyddas från smuts och väta. Så även om man gillar utseendet på sina slitna golv finns alltså en vits med att fylla på med ett lager behandling, för att skydda det. Det kan till exempel vara lack, olja eller vax.

När ett nytt golv är enda alternativet

Om golvet är så pass slitet att det inte går att slipa det till ett snyggt resultat är det inte så mycket att göra. Det kan även vara så att golvet slipats flera gånger tidigare och nu är för “tunt” för att slipas igen. Då är det på sin plats att lägga ett helt nytt golv. Tur i oturen, kan många tycka. Att få välja och vraka bland alla snygga golv som finns på marknaden, kan nämligen göra en lycklig. Så sätt igång och ring en golvläggare! Sen är det bara att börja spinna kärleksfulla golvdrömmar – fiskbensparkett, klinkers, betong, såpskurat plankgolv …
Läs mer om golvläggning på denna sida: golvläggarehuddinge.se