Kategorier
Okategoriserade

Trädfällning Stockholm – fördelar med professionell hjälp

Det finns sedan några år tillbaka lagar gällande hantering av motorsåg i ett professionellt yrke. Arbetar man i skogen så måste man ha ett körkort för att få fälla träd. Det säger också en hel del om faran både med trädfällning i Stockholm och om hur pass farlig en motorsåg är

Att du som privatperson inte berörs av dessa lagar och regler är inte synonymt med att du ska genomföra en trädfällning i Stockholm på egen hand. Vi skulle snarare se det som ett tydligt tecken på att du bör ta hjälp. Om professionella skogshuggare måste ha ett körkort för motorsåg och för trädfällningar – hur kan du då tro att du ska lyckas problemfritt med din? 

Det finns hjälp att få. Har du ett träd på din tomt som du vill fälla – och har kollat upp att det är okej med kommunen gällande exempelvis detaljplan och marklov – så finns det en massa företag som erbjuder professionell trädfällning i Stockholm. Det kostar inte så mycket pengar och du får också en massa fördelar på köpet. Vi tänkte rada upp några av dessa här nedan och som följer: 

  • Kommunikation. I vissa fall behöver man inte genomföra en trädfällning i Stockholm. Handlar det om att du vill ha mer sol på exempelvis din altan så kan det räcka med en kraftfull beskärning av kronan. Träd är bra för miljö och klimat – och för djurlivet. En trädfällning i Stockholm bör vara den sista utvägen. 
  • Trygg och säker fällning. En professionell arborist kan genomföra en trädfällning på ett tryggt och säkert sätt där allting sker med en initial riskbedömning som grund. I vissa fall så kan man också kapa ett träd i mindre delar för att säkerställa att vare sig person eller egendom skadas. 

Extratjänster. Väljer du en professionell trädfällning i Stockholm så kan du få trädet kapat till ved, du kan inkludera en stubbfräsning och du kan då allting bortforslat från din gård. Det är en smidig lösning.