Kategorier
Renovering

Badrumsrenovering Stockholm – så lyckas du

Det finns två stycken rum som renoveras i en högre grad än andra i våra svenska hem. Köket är tillsammans med badrummet de rum som står överst på gemene mans önskelista vad gäller förändringar och dessa två rum har också många gemensamma nämnare. Dels så handlar det om kostnader – både rummen har ganska höga noter när man summerar en renovering. Dels så handlar det om komplexitet: att renovera ett kök eller att genomföra en badrumsrenovering i Stockholm kräver kunskap och erfarenhet.

Kombinerar man kostnaden med kraven på kunskap så finns all anledning att se över den professionella hjälpen i samband med en badrumsrenovering i Stockholm. Många privatpersoner gör fel, tvingas börja om och ser i och med detta att den budget man satt upp inte håller. Dessutom så handlar det om den egna familjen också. Att renovera ett badrum innebär en tid i ett byggkaos där man måste anpassa livet utifrån dessa förutsättningar.

Väljer man att anlita en firma så kommer man att få en enklare väg fram till det nya badrummet och slippa en massa bekymmer längs vägen. Det bör man överväga och då man dessutom kan använda Rot-avdraget och dra av 30 % av den totala kostnaden så finns det även ekonomiska fördelar med att anlita professionell hjälp och få ett fackmannamässigt jobb utfört.

Välj totalentreprenad för din badrumsrenovering

I någon mån kommer du att behöva ta professionell hjälp med att renovera badrum i Stockholm. Gäller det dragning av el eller installationer så kommer dessa att kräva en behörig elektriker. Dessutom så finns stora risker med att själv dra vatten och avlopp – samt borra och ta hål i betongen för att förbereda för nya rör och ledningar.

Man måste tänka på att det handlar om ett rum där fukt och vatten är vanliga – dagliga – inslag och att det finns tydlig regler vad gäller arbete i sådan utrymmen. Företag måste exempelvis visa upp behörighet och erhålla certifiering för arbete i Våta Rum – hur ser det ut för dig, kan du verkligen allt detta? Svaret är nej och det är heller ingen kunskap du hittar genom att se klipp på Youtube.

Rådet är att du tar hjälp och att du gärna väljer totalentreprenad som entreprenadform. Detta innebär att du anlitar en och samma firma för alla moment i din badrumsrenovering i Stockholm och att detta företag sammanfogar jobbet av en elektriker, en betonghåltagare, en rörmokare och exempelvis en plattsättare. Det gör att den dötid som annars kan komma försvinner helt. Arbetet flyter på, ingen väntar in en annan hantverkare och kostnaderna blir i och med detta lägre. Totalentreprenad ger större trygghet.

Hitta rätt företag för en badrumsrenovering i Stockholm

Viktigt är emellertid även att hitta ett företag som har den kapaciteten. Tänk på att alltid ta in offerter på jobbet och att du även måste undersöka kring certifiering, branschtillhörighet, referenser, försäkringar och garantier innan du gör ditt val.

Tyvärr kan man se att många fuskjobb sker även bland professionella företag i Stockholm. Som privatperson blir den initiala undersökningen viktig för att undvika att bli lurad. Läs på om företaget, kolla med Skatteverket, ARN och Kronofogden och se till att skriva ett avtal som du verkligen förstår dig på. Efter avslutad projekt så ska du ta hjälp med besiktningen och du ska betala först då allting är godkänt. Betala aldrig i förskott eller under resans gång.