Kategorier
Renovering

Tips på hur man väljer rätt färg när man ska måla om

Ny färg på väggarna är ett snabbt och enkelt sätt att fräscha upp ett hem på. Valmöjligheterna är oändliga och det är inte alltid så lätt att välja färg. Här följer några tips som kan underlätta.

Att välja färg eller kulör till ett rum är inte alltid det lättaste. Ett tips är att utgå från hur rummet ska användas och vilken stämning man vill skapa. I sovrum passar blått eller grönt bra då de har en lugnande inverkan och bidrar till återhämtning. Men olika kulörer kan även få ett rum att se större eller mindre ut än vad det egentligen är.

Ofta fastnar man för några olika kulörer och då kan det vara bra att först provmåla på en vägg innan man helt bestämmer sig. Kulörer påverkas också av det ljus som finns i rummet, både dagsljus utifrån och lampor. Att därför ta tid på sig och studera färgen under olika tidpunkter på dagen kan vara bra.

Anlita en målare

Är man ute efter ett riktigt snyggt och hållbart resultat ska man anlita en professionell målare i Stockholm. Tack vare rot-avdraget behöver det inte vara särskilt dyrt eftersom man får dra av en stor del av arbetskostnaden.

En professionell målare kan även hjälpa till att välja kulör och komma med förslag hur man med hjälp av färg kan förändra ett rum. Priserna mellan olika målare kan variera en del och därför kan det vara bra att först ta in offerter från några företag för att jämföra.